Veerkrachtig AZ herstelt zich van late tegentreffer bij RKC

AZ heeft met een uiterste krachtsinspanning RKC Waalwijk over de knie gelegd. In een turbulente slotfase gingen de Alkmaarders met de overwinning aan de haal (1-2).

Veerkrachtig AZ herstelt zich van late tegentreffer bij RKC

Na de schitterende 3-2 overwinning op Ajax ging de ploeg van trainer Gertjan Verbeek vol vertrouwen van start tegen RKC Waalwijk, dat na de 4-2 zege op Vitesse ook heeft laten zien een aardige ploeg op de been te kunnen brengen. AZ had slechts vier minuten nodig en was bij de eerste de beste kans direct trefzeker.

Nemanja Gudelj (foto) bediende Aron Jóhannsson perfect. De spits, die als opvolger van Jozy Altidore nu voor de doelpunten moet zorgen, bleef oog in oog met Jan Seda kalm en stiftte de bal keurig over de doelman heen. Vervolgens kwam RKC Waalwijk er maar moeilijk uit. Waar het de afgelopen twee duels nog frivool speelde, kwam het nu de nodige creativiteit te kort om het AZ echt lastig te maken.

Na rust kreeg Michael Lamey een grote kans namens RKC, maar hij miste jammerlijk. Daar tegenover stond een grote mogelijkheid voor Viktor Elm. De middenvelder werd perfect bediend door Roy Beerens en schoot, maar zag zijn poging tegen de paal komen.

Fransman
Ondertussen hoopte RKC-trainer Erwin Koeman nog iets te forceren door de boomlange Jean David Beauguel te brengen voor verdediger Ingo van Weert. De Fransman had slechts zeven minuten nodig om van onschatbare waarde te blijken. Beauguel kreeg te veel ruimte van Nick Viergever en schoot, via de voet van de verdediger, met een gelukje over doelman Esteban raak.

RKC rekende zich al rijk met een punt, maar AZ stelde een minuut later direct orde op zaken. Een voorzet van Gudelj werd bij de tweede paal op schitterende wijze gevolleerd door invaller Maarten Martens, die daarmee Seda kansloos liet. RKC kwam nog dichtbij een hernieuwde comeback, maar Beauguel zag zijn poging voorlangs gaan.

AZ heeft nu na drie gespeelde duels zes punten verzameld, RKC vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen