Veel meer dan 'de zoon van': Simeone blijft maar scoren in de Serie A

Reacties

Giovanni Simeone is bezig aan het seizoen van zijn leven. De spits van Hellas Verona werd maandag de matchwinner in de thuiswedstrijd tegen Genoa en treedt met alweer zijn zestiende competitiedoelpunt van dit voetbaljaar in de voetsporen van een illustere voorganger.

Veel meer dan 'de zoon van': Simeone blijft maar scoren in de Serie A
Hellas Verona
Hellas Verona
1 - 0
Genoa
Genoa

Op 26-jarige leeftijd stapt Simeone definitief uit de schaduw van zijn beroemde vader Diego. De aanvaller speelt sinds 2016 in Italië en begon daar goed, met veel doelpunten voor Genoa en Fiorentina, maar vervolgens ging het even minder en sloeg de twijfel toe. Simeone deed een stapje terug naar Cagliari, kreeg daar de smaak weer te pakken, om vervolgens opnieuw terug te vallen.

Afgelopen zomer meldde Hellas zich en Simeone pakt de kans op eerherstel met beide handen aan. Tegen zijn oude club Genoa maakte de in Spanje geboren Argentijn zijn zestiende goal van dit seizoen, wat betekent dat Simeone nu bezig is aan zijn meest trefzekere seizoen ooit. In 2017/18 maakte hij vijftien goals in 41 wedstrijden voor Fiorentina.

In het shirt van Hellas is Simeone pas de tweede speler die meer dan vijftien doelpunten maakt in één Serie A-seizoen. De spits volgt het goede voorbeeld van Luca Toni, die in het seizoen 2013/14 twintig keer scoorde en in het seizoen 2014/15 liefst 22 doelpunten maakte. Simeone heeft nog zeven duels om het record van Toni te breken.

Met zestien competitietreffers is Simeone de meest scorende Argentijn in de vijf Europese topcompetities. De aanvaller van Hellas blijft onder meer Lautaro Martínez (Internazionale), Ángel Correa (Atlético Madrid), Paulo Dybala (Juventus) en Lionel Messi (Paris Saint-Germain) voor. Simeone speelde in 2018 zijn vijfde en vooralsnog laatste interland, maar hoopt in november met de Argentijnse ploeg naar het WK te kunnen. Zijn scoringsdrift zal bondscoach Lionel Scaloni zeker aan het denken zetten. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.