Vedetten van AS Roma doen hun werk

AS Roma heeft de lastige uitwedstrijd tegen Fiorentina tot een goed einde gebracht. Met dank aan de grote vedetten van de ploeg wonnen de Romeinen met 2-1 in Florence.

Fiorentina kwam nog wel op voorsprong. In de twintigste minuut probeerde Enzo Maresca het van afstand. De middenvelder zag tot zijn verbazing dat doelman Ivan Pelizzoli in de fout ging en de bal in het net belanden.

Binnen drie minuten maakte Roma alweer gelijk. Francesco Totti (foto) stond aan de basis van een snelle uitbraak en bediende Antonio Cassano. De 22-jarige spits bleef vervolgens koel en scoorde met een droge knal.

Na rust maakte Totti zelf bijna het doelpunt van het jaar. De nummer 10 zag Cristiano Lupatelli te ver voor zijn doel staan en haalde vanaf eigen helft uit. Slechts met een uiterste inspanning kon de doelman van Fiorentina een goal voorkomen.

Tien minuten later moest Lupatelli zich wel gewonnen geven. Vincenzo Montella ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot door de benen van de keeper raak. Voor Montella was het zijn zeventiende treffer in de Serie A dit seizoen.

Met de drie punten op zak steeg Roma een trede naar de zesde plaats. Fiorentina blijft een middenmoter, al is de degradatiezone uiterst dichtbij.