Väyrynen mogelijk in oktober al volledig inzetbaar

Jan de Jonge, interim-trainer van SC Heerenveen, verwacht eind oktober weer een beroep te kunnen doen op Mika Väyrynen.

Väyrynen mogelijk in oktober al volledig inzetbaar

De 27-jarige Fin liep eind januari in de wedstrijd tegen Ajax een beschadigde kruisband in de rechterknie op en leek dit hele kalenderjaar niet meer te kunnen spelen. De revalidatie verliep echter dermate voorspoedig dat Väyrynen al weer volledig met de groep kan meetrainen. Voor De Jonge komt een snelle rentree van de Finse international als geroepen, want hij wordt op het middenveld geplaagd door fysieke problemen.

Geert-Arend Roorda onderging vorige week een meniscus-operatie en zal zeker nog zes tot acht weken buitenspel staan. De Friese middenvelder kampt al twee jaar met knieklachten. Roorda revalideert momenteel op het KNVB sportcentrum in Zeist.

Ook de terugkeer van Arnar Smarason laat op zich wachten. De jeugdige IJslander moet een hamstringoperatie ondergaan. Eerder werd er al een soortgelijke ingreep in zijn andere been gedaan. Ook Smarason zal een kleine twee weken moeten toekijken.

De middenvelders Viktor Elm en Christian Grindheim kampen daarnaast met verschijnselen van overbelasting. De twee zijn wel afgereisd naar respectievelijk Zweden en Noorwegen waarmee ze de komende week interlandverplichtingen hebben. In de aanloop naar het uitduel met PSV mist De Jonge liefst twaalf spelers die uit moeten komen voor hun land. De achterblijvers hebben van afgelopen dinsdag tot en met vrijdag vrijaf gekregen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen