Varane kopt Ten Hags United naar zuinige zege in openingswedstrijd

Reacties

Manchester United heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag moest tegen Wolverhampton Wanderers diep gaan, maar wist door een goal van Raphaël Varane in de slotfase te ontsnappen: 1-0.

Varane kopt Ten Hags United naar zuinige zege in openingswedstrijd
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Manchester United begon met zomeraanwinsten Mason Mount en Andre Onana in de basis, kreeg via Marcus Rashford al snel de eerste kans van de wedstrijd, maar liep ook tegen een tegenvaller aan: Lisandro Martínez werd na een kwartier op de bon geslingerd en dus speelde de Argentijn met de rem erop. Ondanks een licht overwicht, was Manchester United allesbehalve veilig. Want voor de theepauze kreeg Wolverhampton de nodige kansen om op voorsprong te komen, terwijl Manchester United zelf ook twee grote mogelijkheden kreeg. De eerste was van Antony, de andere van Varane.

Ten Hag vertrouwde het niet en wisselde Martínez in de rust voor Victor Lindelof. Kort daarna liet Matheus Cunha namens Wolverhampton dé kans op 0-1 liggen. Onana lag al op de grond, maar Cunha schoot een paar meter voor het doel in het zijnet. Omdat de tijd aardig begon te dringen, bracht Ten Hag Christian Eriksen voor Mount en Jadon Sancho voor Alejandro Garnacho.

Een kwartier voor tijd viel het verlossende doelpunt van Varane, die op aangeven van Aaron Wan-Bissaka raak kopte. Een gelijkspel lag echter meer in verhouding, omdat Wolverhampton met name via voormalig PSV'er Fabio Silva een aantal keren dicht bij 1-1 was. Tot twee keer toe stuitte de Portugees op Onana en eenmaal kreeg hij de bal niet onder controle.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotminuten was het vrouwen en kinderen eerst bij Manchester United, dat overlopen dreigde te worden door de stootkracht van Wolverhampton. Even leek het erop dat Wolverhampton een strafschop kreeg, omdat Onana diep in blessuretijd wild uitkwam en een speler van de tegenpartij half torpedeerde. Na het bekijken van de beelden besloot de VAR geen strafschop toe te kennen. Kort daarna werd er afgefloten. Met een 1-0 einduitslag mag Manchester United niet klagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.