DC United heeft geen vuist kunnen maken tegen Los Angeles FC en dat zorgde voor frustratie bij Wayne Rooney. De Engelsman kreeg na een nare overtreding zijn eerste rode kaart in de Major League Soccer.

DC United
0 - 4
Los Angeles
Los Angeles

Bij de bezoekers miste Carlos Vela in de twaalfde minuut een strafschop, maar toch stond Los Angeles FC bij rust al op een 0-3 voorsprong. Diego Rossi maakte twee van de drie doelpunten en werd zeven minuten in de tweede helft het slachtoffer van een harde tackle van Rooney. De sterspeler van DC United speelde de bal te ver voor zich uit en raakte Rossi met een gestrekt been op de achillespees.

Rooney kreeg in eerste instantie slechts een gele kaart voor zijn charge, maar scheidsrechter Robert Sibiga werd naar de kant geroepen door de VAR. Na het zien van de videobeelden nam de arbiter de juiste beslissing en stuurde hij Rooney naar de kant. De Engelsman accepteerde de straf zonder morren en met elf tegen tien maakte Rossi nog zijn hattrick compleet: 0-4.