Van Wolfswinkel weigerde diverse clubs: 'Maar Basel was anders'

Reacties

Ricky van Wolfswinkel (28) geeft aan dat zijn overstap naar FC Basel een heel gerichte keuze is geweest. Hij zette woensdagmiddag zijn handtekening onder een driejarig contract in Zwitserland.

Van Wolfswinkel weigerde diverse clubs: 'Maar Basel was anders'

'Het was heel moeilijk voor mij om Vitesse te verlaten. Ik ben hier geweldig ontvangen en heb me echt goed op mijn plek gevoeld. We hebben het seizoen ook geweldig afgesloten', doelt de man van twintig competitiedoelpunten op de bekerwinst.

Van Wolfswinkel wilde daarom niet zomaar weg uit Arnhem. 'Ik heb een aantal andere clubs direct een nee verkocht, die waren niet interessant genoeg om Vitesse te verlaten', geeft de ex-spits van FC Utrecht, Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis aan op de clubsite.

'Bij Basel was dat anders. Dit is een grote club die om de prijzen speelt, elk jaar kampioen moet worden en in de Champions League uitkomt. Voor mij is dit echt de juiste stap, want ik moet realistisch zijn. Uit Duitsland of Engeland komen geen topteams voor mij. Omdat ik aanvallend wil spelen en dichtbij de goal wil spelen moet ik juist wel bij een topteam zijn. In de absolute top kom ik niet terecht, dus kom je bij andere landen uit', verklaart de tweevoudig international.

Daarmee komt zijn tweede termijn bij Vitesse tot een abrupt einde. Een derde periode in Arnhem sluit hij echter zeker niet uit. 'Waarom niet? Ik heb het hier enorm naar mijn zin gehad, misschien wel het meest van mijn hele carrière.'

'Fans Vitesse mogen Van Wolfswinkel dit niet kwalijk nemen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.