Van Wolfswinkel kopt Sporting naar de halve eindstrijd

Sporting Lissabon schaarde zich ten koste van Metalist Kharkiv bij de laatste vier van de Europa League. Ricky van Wolfswinkel leverde zijn bijdrage aan het Portugese succes (1-1).

Sporting Lissabon, dat vorige week de thuiswedstrijd met 2-1 had gewonnen, zocht na 45 minuten met een goed gevoel de kleedkamer op. De formatie van Sá Pinto dankte het goede humeur aan Van Wolfswinkel. De Nederlandse spits zette met een knappe kopbal op slag van rust Metalist Kharkiv op achterstand.

De Argentijnse aanvaller Jonathan Cristaldo bracht in de 57ste minuut met de gelijkmaker de spanning terug. Metalist Kharkiv leek zes minuten na de 1-1 op weg Sporting een volgende tik te geven. Cleiton Xavier mocht aanleggen van elf meter na een overtreding van Xandão op invaller Marko Devic.

De Braziliaanse spits, die vorige week in Lissabon uit een strafschop nog de belangrijke Oekraïense treffer maakte, faalde echter vanaf de stip. Keeper Rui Patrício stopte de strafschop en hielp met zijn redding Sporting aan een plaats in de halve finale van de Europa League. De Portugezen treffen daarin Athletic de Bilbao. Foto: VI Images