Van WK-basisspeler naar assistent in De Vliert: FC Den Bosch strikt Verhaegh

Reacties

Paul Verhaegh zette na afgelopen seizoen op 36-jarige leeftijd een punt achter zijn actieve loopbaan, maar blijft actief in de voetballerij. De ex-verdediger gaat aan de slag als assistent-trainer bij FC Den Bosch.

Van WK-basisspeler naar assistent in De Vliert: FC Den Bosch strikt Verhaegh
© Pro Shots

Verhaegh speelde in de jeugd bij PSV, waarna hij via AGOVV Apeldoorn in 2004 in De Vliert belandde. Daarna speelde hij nog voor Vitesse, FC Augsburg, VfL Wolfsburg en FC Twente, voordat hij een paar maanden geleden besloot dat het mooi was geweest. Hij zwaaide af als ex-international: op het WK van 2014 in Brazilië maakte hij onder bondscoach Louis van Gaal deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. In de achtste finale tegen Mexico begon hij zelfs in de basis.

Nu zit het er dus op voor Verhaegh, waarna zijn oude club FC Den Bosch heeft toegeslagen. Verhaegh zal meerdere dagen per week aan de slag gaan als assistent van hoofdtrainer Erik van der Ven. 'FC Den Bosch werkt dit seizoen met een jonge spelersgroep. Ik vind het een geweldige uitdaging om die gasten te helpen bij de start van hun carrière. Door een paar dagen per week als assistent-trainer op het veld te staan, verwacht ik er in de loop der tijd achter te komen of dit is waar ik in de toekomst mee verder wil', aldus Verhaegh op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.