Van 't Schip ziet Ajax met twee gezichten en bespreekt wissels

John van 't Schip vindt het jammer dat Ajax niet een kloof sloeg met Sparta Rotterdam in de eerste helft. Daardoor werd het na rust nog spannend in de Johan Cruijff Arena.

Ajax
Ajax
2 - 1
Sparta Rotterdam

Door een treffer van Brian Brobbey en een strafschop van Steven Bergwijn leidde Ajax halverwege met 2-0. 'We lieten een aantal kansen liggen in de eerste helft', stelde de interim-trainer vast in gesprek met ESPN. 'Ik zag enkele aanvallen waarin we binnen de zestien doorcombineerden, maar niet scoorden. Was dat wel gebeurd, dan ga je met een veiligere voorsprong de rust in. De goals die we maakten waren goed, maar we hadden nog een aantal kansen moeten verzilveren.'

Sparta sloeg kort na rust terug via Camiel Neghli, waardoor Ajax lange tijd een krappe marge moest verdedigen. 'De energie was wat minder in de tweede helft, we kregen minder de grip erop. Sparta speelde ook gewoon goed, al kwamen ze niet echt tot grote kansen en krijgen wij mogelijkheden voor de derde. Ik vond dat we te snel de bal verloren in de tweede helft.'

Van 't Schip wisselde zowel Brian Brobbey als Steven Bergwijn wegens fysiek ongemak. 'Brian had natuurlijk al eerder last van zijn hamstring en Steven had ook last. En bij Kristian (Hlynsson, red.) was de tank leeg.'

Ajax vervolgt het seizoen donderdag met een thuiswedstrijd tegen AEK Athene. De hoofdstedelingen moeten winnen om zich te plaatsen voor de tussenronde in de Conference League.