Van 't Schip zag alleen rol als hoofdtrainer bij Ajax zitten, De Boer niet gepolst

Reacties

John van 't Schip heeft bevestigd dat hij ervoor heeft bedankt om assistent-trainer te worden van John Heitinga bij Ajax. De oud-international denkt dat Dwight Lodeweges een zeer goede rechterhand van Heitinga kan zijn.

Van 't Schip zag alleen rol als hoofdtrainer bij Ajax zitten, De Boer niet gepolst
© Pro Shots

Zelf zag Van 't Schip die rol niet zitten. De oud-Ajacied bevestigde bij Viaplay dat hij daarvoor is gepolst door Ajax. 'Als hoofdcoach had ik er wel oren naar gehad, maar ik voel me geen assistent. Ik heb wel aangegeven dat Dwight Lodeweges, waar ik mee gewerkt heb, wel zo'n type is. Hij is echt heel goed, een goede veldtrainer. En ik denk dat het met Johnny een heel mooie combinatie zou kunnen zijn.'

Frank de Boer werkte als bondscoach van Oranje ook samen met Lodeweges, die bij het Nederlands elftal daarvoor al assistent-bondscoach was onder Ronald Koeman. 'Dwight is echt een veldtrainer. Organisatorisch goed, kan goed plannen', zei De Boer, die zijn loopbaan als trainer zelf ook begon bij Ajax. De Amsterdammers schoven hem door naar de hoofdmacht na het ontslag van Martin Jol.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu bewandelt Heitinga hetzelfde traject. 'Ik ken de kwaliteiten van John Heitinga niet helemaal, maar van wat ik zo hoor, heeft hij het hartstikke goed gedaan bij Jong Ajax', zei De Boer. 'Mijn broer (Ronald, red.) heeft met hem samengewerkt. In het begin had hij zijn twijfels, maar een half jaar later zei hij dat hij ongelooflijke stappen heeft gemaakt. Dat betekent dat hij heel leergierig is.'

De Boer is zelf niet gepolst om hoofdtrainer te worden van Ajax. 'Ik heb Edwin wel gesproken, ook als vriend natuurlijk', doelde hij natuurlijk op algemeen directeur Edwin van der Sar, met wie hij jarenlang samenspeelde. 'Ze weten dat als Ajax me nodig heeft, dat ik er zal staan. Maar ik kan ook begrijpen dat ze voor John gaan. Het is eigenlijk een beetje dezelfde situatie als toen ik ben ingestapt. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.