Van 't Schip: 'Villa maakt een enthousiaste, gretige indruk'

Reacties

Veel Australische ogen zullen dit weekend, bij aanvang van de tiende editie van de A-League, gericht zijn op Melbourne City. Sinds de club begin dit kalenderjaar werd overgenomen door Manchester City, zijn de ambities opgeschroefd.

Van 't Schip: 'Villa maakt een enthousiaste, gretige indruk'

'Vanwege de komst van David Villa is iedereen nu op Melbourne City gefocust', bekent trainer John van 't Schip in gesprek met Voetbal International. 'Het moge duidelijk zijn dat het verwachtingspatroon een stuk hoger ligt dan een jaar terug. De ambitie is ook om vanaf de eerste dag bovenin mee te draaien.

'Afgelopen zondag arriveerde Villa vanuit New York in Melbourne. De Australiërs hebben de Spaanse aanvaller gehuurd van diens nieuwe werkgever New York City (een van de andere partners van Manchester City), waarvoor hij in maart 2015 zal debuteren. Afgelopen maandag trainde de voormalige speler van onder meer Valencia, Barcelona en Atlético Madrid voor het eerst mee met de selectie van Van 't Schip.'Als gastspeler mogen we David maximaal tien duels opstellen', weet de oud-Ajacied.

'Tijdens de eerste gesprekken maakte hij een heel enthousiaste, gretige indruk. David heeft dan wel in de top van Spanje gespeeld, is wereldkampioen geworden. Maar voor hem zijn New York en Melbourne heel nieuwe ervaringen. Maar andere jongens van Melbourne City is het genieten, de aanwezigheid van zo'n gearriveerde voetballer op het veld. En ook voor de Australische competitie is het een goede zaak. Maar het gaat te ver om te stellen dat Melbourne City ineens titelfavoriet is', vervolgt Van 't Schip.

'Natuurlijk timmeren we aan de weg. Maar als je kijkt naar wie veel nieuwe spelers hebben vastgelegd, een zeer goede voorbereiding hebben gedraaid, dan zie ik stadgenoot Melbourne Victory eerder als favoriet. Wij zitten midden in een proces, waarbij geduld is gevraagd. Want het is niet zo dat we in één keer elf topvoetballers hebben kunnen aantrekken…' Voor Melbourne City, vorig seizoen onder de naam Melbourne Heart als tiende en laatste geëindigd in de A-League, begint de jaargang komende zaterdag met de uitwedstrijd tegen Sydney. Of David Villa direct zal spelen, is allesbehalve zeker. 'Zijn laatste wedstrijd dateert van het WK', weet Van 't Schip.

'De voorbije periode heeft David dan wel met een fitnesscoach in New York getraind. Maar hij zal zaterdag, mede ook door de lange vliegreis, geen negentig minuten spelen. Voor de komende periode zie ik voor hem een rol weggelegd als valse linksbuiten – daarin rendeert Villa het best– of spits. Het zal afhangen van wat ik op dat moment denk nodig te hebben.

Robbie Wielaert kende een sterke voorbereiding en zal in het centrum van de achterhoede beginnen. Daarentegen dreigt de nieuwe marquee player, Robert Koren, het eerste duel vanwege een blessure te missen. De Sloveense middenvelder heeft dit seizoen als speler die buiten de salary cap valt, de plaats ingenomen van Orlando Engelaar. Andere Nederlandse spelers in de A-League dit seizoen zijn Romeo Castelen (Western Sydney Wanderers), Kew Jaliens (Newcastle Jets), Youssouf Hersi (Perth Glory) en Roly Bonevacia (Wellington Phoenix).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.