Van 't Schip slachtoffert Van der Hart

Reacties

Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid staat niet Mickey van der Hart maar Diederik Boer zaterdagavond onder de lat als PEC Zwolle het opneemt tegen NAC Breda. Een opvallend gegeven, aangezien trainer John van 't Schip recent nog het vertrouwen uitsprak in Van der Hart.

Van 't Schip slachtoffert Van der Hart

De bij Ajax opgeleide doelman staat al sinds eind augustus onder de lat. Boer raakte destijds geblesseerd en Van der Hart maakte indruk als diens stand-in. Van 't Schip liet eind oktober tegenover RTV Oost weten dat de pikorde definitief was veranderd. 'Mickey doet het goed. Er is geen reden om wat te veranderen, ook niet als Diederik weer fit is.'

Toch heeft het er alle schijn van dat niet Van der Hart maar Boer zaterdagavond onder de lat staat. Opvallend is dat Van 't Schip in zijn vooruitblik op het duel geen moment repte over een aanstaande keeperswissel.

De spelersgroep was toen al wel op de hoogte. Velen van hen reageerden verbaasd, mede ook omdat Van der Hart één van de weinige lichtpuntjes in huidige seizoen is. Want ondanks de matige serie – PEC staat na vijftien wedstrijden op de vijftiende plaats – kan de doelman terugkijken op een goed seizoen.

Onlangs liet Van der Hart in gesprek met VI nog weten het vertrouwen te voelen van Van 't Schip. 'Na het duel met AZ heb ik met de trainer gesproken. Hij gaf aan waar het team heen ging en wat er van mij verwacht werd. Ik heb gezegd dat ik mijn basisplaats niet meer afgeef. Ik ben goed bezig, ga lekker. Als ik trainer was zou ik geen reden zien om te wisselen. Daar houd ik me voorlopig maar aan vast.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.