Van 't Schip gunt Akpom tegen Vitesse zijn langverwachte kans

Reacties

Chuba Akpom heeft een basisplaats in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Vitesse. De 28-jarige Engelsman scoorde in de Eredivisie drie keer op rij als invaller en mag nu starten.

Van 't Schip gunt Akpom tegen Vitesse zijn langverwachte kans
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
Vitesse
Vitesse

Trainer John van 't Schip gaf vrijdag aan dat Brian Brobbey nog niet helemaal fris was. De spits meldde zich na de uitwedstrijd tegen Almere City FC (2-2) af voor het Nederlands elftal. Het fysieke ongemak bij Brobbey opent de deur voor Akpom. Hij solliciteerde met goals tegen FC Volendam, SC Heerenveen en Almere naar een basisplaats en krijgt nu zijn kans.

Akpom wordt in de voorhoede vanaf de flanken ondersteund door Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Het negentienjarige talent Kristian Hlynsson start als aanvallende middenvelder. Achter de jonge IJslander vormen Benjamin Tahirovic en Kenneth Taylor een duo centraal op het middenveld.

De vanuit de jeugdopleiding doorgeschoven Ar'Jany Martha heeft links in de defensie zijn derde basisplaats in de Eredivisie. De twintigjarige verdediger krijgt de voorkeur boven Borna Sosa en Gastón Avila. Devyne Rensch vormt met Jorrel Hato het centrale duo en Anton Gaaei start rechts. Josip Sutalo is ook niet helemaal fit. Gerónimo Rulli keert na blessureleed terug op de bank en moet voorlopig Diant Ramaj voor zich dulden.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Rensch, Hato, Martha; Tahirovic, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Akpom, Bergwijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.