Van Persie waarschuwt te principieel Arsenal

Robin van Persie doet een beroep op Arsenal om de principes die de club heeft over het belonen van spelers aan de kant te zetten. 'Als je een groep spelers bij elkaar wilt houden, moet je hen blij zien te houden', legde Van Persie uit in The Guardian.

Van Persie waarschuwt te principieel Arsenal

Een exodus van toonaangevende spelers dreigt namelijk. Mathieu Flamini vertrekt naar AC Milan, terwijl Aleksandr Hleb vooral met Barcelona flirt. Ook voor Cesc Fabregas en Emmanuel Adebayor staan de vermogende Europese topclubs in de rij.

'Arsenal heeft een beleid waarin het niet over een bepaald bedrag heen gaat als ze het eens willen worden met een speler. De club betaalt geen enorme salarissen. Ik denk dat het moet overstappen naar hogere schalen.'

'Als je 27 of 28 jaar bent, kan ik erin komen dat je besluit ergens anders te gaan voetballen als je daar drie tot vier keer meer kunt verdienen. Als zulke bedragen zouden worden betaald bij Arsenal, weet ik zeker dat zo iemand zou blijven', aldus Van Persie.

Van Persie is zelf in gesprek met de Londenaren om zijn tot de zomer van 2011 lopende contract te verlengen. Toch spreekt hij niet louter uit eigen belang. Van Persie zei voor het afgelopen seizoen al nog nooit zo'n sterke en goed voetballende selectie te hebben gekend.

'Deze groep is uniek. Het is daarom erg belangrijk dat Arsenal spelers als Adebayor en Fabregas behoudt. Ik beschouw mezelf als een Arsenal-man, maar Arsenal moet er wel op toezien dat we samen groeien.'

Arsenal kreeg dit seizoen veel lof voor zijn avontuurlijke spel en soepele combinaties. Ondanks een ijzersterke start, grepen The Gunners overal naast. In de Premier League vochten Chelsea en Manchester United om de titel en in Europa strandde Arsenal in de kwartfinale van de Champions League op Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen