Van Persie vol onbegrip over rode kaart

Robin van Persie begrijpt niets van de late rode kaart die hij ontving van scheidsrechter Serdar Gözübüyuk tegen Vitesse (2-1 zege). Het was een smet op de glansrol van de Feyenoord-routinier, die zijn ploeg de drie punten bezorgde.

In de 87ste minuut maakte Van Persie het winnende doelpunt uit een vrije trap. Daarbij handelde doelman Eduardo niet perfect, zag ook Van Persie. 'Ik raakte hem goed, maar je moet geluk hebben dat de keeper een stapje maakt', aldus de matchwinner tegen FOX Sports.

De maker van de 2-1 haalde in de blessuretijd Max Clark onderuit met een onbeholpen tackle en kreeg daarvoor rood van Gözübüyük, waardoor hij mogelijk de Klassieker tegen Ajax op 28 oktober mist. 'Ik heb het net toevallig gezien. Het ziet er misschien wat erger uit dan dat het is. Je ziet dat ik van de zijkant kom en ik houd mijn been in, mijn linkerbeen is op geen enkel moment gestrekt. Er is licht contact. Als aanvallers een tackle maken, ziet het er misschien iets anders uit. Maar dit is geen rood', oordeelde Van Persie na afloop.

Van Persie vond dat hij Clark niet vol raakte. 'Er was geen enkele intentie om hem pijn te doen, verre van dat. Het is een tackle op de bal, ik ben iets te laat, maar ik houd mijn been te allen tijde in. Die speler weet ik ook dat ik hem niet hard raak, ik schampte hem echt. Dus ik ga uiteraard in beroep.'

Over het wedstrijdverloop was de uitblinker duidelijk. 'De eerste helft was niet goed, er zat geen tempo in', aldus Van Persie, die trainer Giovanni van Bronckhorst loofde voor zijn speech in de rust. 'We begonnen goed aan de tweede helft en de fans gingen er ook gelijk achter staan. Er was veel meer dynamiek en we speelden veel directer. Dan creëer je ook goede kansen. Dit is een prima winst.'