Van Persie prolongeert titel Meest Waardevolle Speler

Robin van Persie is voor het tweede seizoen op rij de meest waardevolle speler van de Premier League geworden. De Manchester United-aanvaller had een aandeel in 35 treffers van zijn club en hield Liverpool-spits Luis Suarez (aandeel in 28 goals) op ruime afstand.

Van Persie prolongeert titel Meest Waardevolle Speler

Ook vorig seizoen was de Oranje-international, toen nog uitkomend voor Arsenal, de man die opgeteld de meeste doelpunten maakte of een teamgenoot in staat stelde te scoren. Voor The Gunners was Van Persie vorig seizoen dertig keer trefzeker en gaf hij tien assists.

Van Persie had weinig moeite zich aan te passen aan zijn nieuwe werkgever in Manchester en maakte 26 doelpunten (genoeg voor de topscorerstitel) in zijn debuutjaar. Tevens gaf hij negen voorzetten die door een teamgenoot tot doelpunt werden gepromoveerd.

Zijn bijdrage zorgde ervoor dat Manchester United zich in het seizoen 2012/13 tot kampioen van de Premier League kroonde. Zijn teamgenoot Wayne Rooney, die onlangs een transferverzoek door de clubleiding van The Mancunians afgewezen zag worden, eindigde op de achtste positie met twaalf goals en tien assists. (Jasper Steppé)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen