Van Persie of Sneijder kan seizoen nog besluiten met prijs

Reacties

Robin van Persie en Wesley Sneijder staan donderdagavond tegenover elkaar in de Turkse bekerfinale tussen Fenerbahçe en Galatasaray (20.15 uur). Het betekent dat een van hen het seizoen toch nog kan afsluiten met een prijs.

Van Persie of Sneijder kan seizoen nog besluiten met prijs

Van Persie greep in zijn eerste seizoen in Turkije naast het kampioenschap, omdat Besiktas in de laatste weken het gat met Fenerbahçe op vijf punten hield. Voor Sneijder was titelprolongatie zelfs helemaal niet aan de orde met een achterstand van 28 punten op de koploper en de zesde plaats in de eindklassering van de Süper Lig.

Voor zowel Van Persie als Sneijder geldt daarom dat de Turkse beker het seizoen nog enigszins kan redden. En in het geval van Galatasaray spelen er nog extra belangen. Als de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink en Ryan Donk zich niet plaatst voor Europees voetbal, blijft de schorsing van de UEFA wegens overtreding van de Financial Fair Play-regels staan.

Na de bekerfinale is het seizoen voor Sneijder nog niet ten einde. De 31-jarige spelmaker, goed voor vijf goals in 39 officiële duels, meldt zich daarna bij Oranje voor de oefenduels met Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). Van Persie is ondanks 22 treffers in 47 wedstrijden voor Fenerbahçe opnieuw niet opgeroepen door bondscoach Danny Blind.

Bekijk hier al onze video's