Van Persie luistert thuisdebuut op met fraai doelpunt

Robin van Persie heeft zijn thuisdebuut opgeluisterd met een fantastische treffer. Met zijn nieuwe werkgever Manchester United won hij van Fulham. Tottenham Hotspur gaf in de laatste minuut van de blessuretijd de overwinning uit handen.

Manchester United - Fulham 3-2Al in de derde minuut werd de thuisploeg op scherp gezet. Een slim genomen vrije trap van Bryan Ruiz werd door Damien Duff hard achter doelman David De Gea geschoten: 0-1. Na de tegentreffer ging United gretig op zoek naar de gelijkmaker.

Nauwelijks zeven minuten na het doelpunt van Duff was het Van Persie die de stand op schitterende wijze gelijk trok. Een voorzet van Patrice Evra werd door de nieuweling strak in de bovenhoek geschoten.

Ook nieuwkomer Shinji Kagawa was trefzeker. Op aangeven van Tom Cleverley zette de Japanner United op voorsprong. Uiteindelijk maakte Rafael da Silva, die daarvoor een doelpunt zag worden afgekeurd wegens buitenspel, de derde goal van de middag.

De spanning kwam twintig minuten na rust weer terug door een communicatiefout tussen De Gea en verdediger Nemanja Vidic. Laatstgenoemde werkte de bal als gevolg daarvan in zijn eigen doel. Fulham had niet de kwaliteit in huis om de grootmacht een gelijkspel afhandig te maken, waardoor The Mancunians dit seizoen voor het eerst met drie punten van het veld stapten.

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 1-1Met Rafael van der Vaart en Jan Vertonghen in de basis begon Tottenham aan de wedstrijd. West Bromwich, dat vorige week met een knappe 3-0 zege op Liverpool opende, haalde ternauwernood een punt op White Hart Lane.

Pas een kwartier voor tijd, nadat Van der Vaart al plaats had gemaakt voor Emmanuel Adebayor, viel de eerste treffer van de wedstrijd door Benoit Assou-Ekotto. Het zag er naar uit dat Tottenham de eerste overwinning van het seizoen ging behalen, totdat James Morrison diep in de blessuretijd West Brom aan een punt hielp.

Aston Villa - Everton 1-3Aston Villa kent een dramatische seizoensstart. Tijdens de openingswedstrijd verloor de ploeg met minimaal verschil van promovendus West Ham United, zaterdag ging het elftal van Ron Vlaar en Karim El Ahmadi tegen Everton met een groter verschil onderuit: 1-3.

Door doelpunten van Steven Pienaar, Marouane Fellaini en Nikica Jelavic keek Villa halverwege het duel al tegen een 0-3 achterstand aan. In de tweede helft kon niet voorkomen worden dat de ploeg opnieuw met lege handen bleef.

Tot overmaat van ramp moest ook Ciaran Clark een half uur voor het einde naar de kleedkamer met een rode kaart. Enig lichtpuntje voor Villa was dat de marge nog wel verkleind werd: El Ahmadi maakte zijn eerste Premier League-treffer.

Everton (waar John Heitinga drie minuten voor tijd mocht invallen) gaf de overwinning op Manchester United zo een goed vervolg en nestelt zich met zes punten uit twee duels naast Chelsea en Swansea City aan kop van de ranglijst.

Overige uitslagen:Southampton - Wigan Athletic 0-2Norwich City - Queens Park Rangers 1-1Sunderland - Reading afgelast

Overig duel:Chelsea - Newcastle United (18.30 uur) Foto: VI Images