Van Persie koningsschutter van de Europese WK-voorronden

Voor een Nederlands record kwam Robin van Persie tekort, maar de Oranje-spits mag zich wel de topscorer noemen van de Europese WK-kwalificatiereeks.

Van Persie koningsschutter van de Europese WK-voorronden

In zijn laatste optreden in de Europese cyclus kon Van Persie zijn reeks van tien treffers in de laatste zes kwalificatieduels geen vervolg geven. In Turkije werd hij door kuitklachten gedwongen in de rust achter te blijven in de kleedkamer.

Desondanks gaat de spits van Manchester United de boeken in als de man met de meeste treffers in de Europese kwalificatie voor het WK in 2014. Waar Van Persie in negen duels tot elf doelpunten kwam, bleef Edin Dzeko steken op tien goals in evenveel wedstrijden voor Bosnië-Herzegovina. Dzeko's landgenoot Vedad Ibesevic en de Duitser Mesut Özil nemen met acht goals de derde plaats in.  

De elf doelpunten die Van Persie namens Nederland maakte op weg naar het WK in Brazilië waren onvoldoende om Klaas-Jan Huntelaar te evenaren, laat staan te onttronen. Het Nederlandse kwalificatierecord (voor EK's en WK's) blijft daardoor alleen in handen van de spits van Schalke 04, die op weg naar het EK in 2012 twaalf keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen