Van Persie kan dure misstap van Arsenal niet voorkomen

Ondanks dat Robin van Persie met twee treffers zijn competitietotaal opschroefde naar dertig goals liep Arsenal tegen duur puntenverlies aan in de strijd om de derde plaats en het bijbehorende Champions League-ticket. Norwich City speelde in Londen gelijk: 3-3.

Arsenal komt door het gelijkspel op 67 punten. Tottenham Hotspur (zondag bij Aston Villa) en Newcastle United (zondag thuis tegen Manchester City) kunnen bij een overwinning de ploeg van Van Persie naar de vijfde plaats verwijzen.

Via een vroege goal van Yossi Benayoun kwam Arsenal al vroeg op voorsprong. Ondanks de rappe achterstand bleef Norwich City op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten later werden de bezoekers beloond toen Wesley Hoolahan profiteerde van een fout van doelman Wojciech Szczesny.

Een kwartier later was Grant Holt zelfs verantwoordelijk voor de voorsprong van Norwich. Met enig geluk bepaalde hij de stand op 1-2. Arsenal kwam nog goed weg, omdat Noriwch ook nog twee strafschoppen had kunnen krijgen.

Het antwoord van Arsenal kwam pas laat in de tweede helft. In de 72ste minuut rondde Van Persie een prachtige pass van Alexandre Song af. Vijf minuten later zette de Oranje-international de Londenaren op voorsprong: 3-2.

Desondanks lukte het Arsenal opnieuw niet om de voorsprong vast te houden. Een hard schot van Steve Morison betekende duur puntenverlies voor de ploeg van manager Arsène Wenger. In een hectische slotfase, waarin Van Persie nog een strafschop had kunnen krijgen, voorkwam doelman John Ruddy een nederlaag met een aantal fraaie reddingen. Foto: VI Images