Van Persie en Van der Vaart dragen bij aan record

De vaste volgers van het Engelse voetbal kwamen dit weekeinde ogen en oren te kort. Na een knotsgekke zaterdagmiddag met 41 goals in acht duels volgde er een zondag met twee treffers in de resterende twee wedstrijden.

Van Persie en Van der Vaart dragen bij aan record

Het totaal aantal van 43 doelpunten betekende een all-time record voor de Premier League. Het vorige doelpuntenrecord stond op 41 treffers. Dat aantal werd twee keer bereikt; tussen 8 en 10 november 1997 en dit seizoen in het weekeinde van 27 november.

De meest sensationele score viel te noteren op Sint James' Park waar Newcastle United een 0-4 ruststand wegpoetste. Sinds de oprichting van de Premier League (1992/93) was het niet voorgekomen dat een ploeg een 4-0 achterstand nog wist recht te trekken.

Op Goodison Park zagen de toeschouwers ook acht goals aan zich voorbijtrekken. Everton-Blackpool ging van 2-3 naar 5-3.

Manchester City, dat met 3-0 won van West Bromwich Albion, was de enige club die zaterdag de nul wist te houden. Liverpool en Birmingham City volgden dat voorbeeld zondag.

Van de 43 doelpunten waren er dit weekeinde drie van Nederlandse makelij. Robin van Persie (foto) tekende voor de 0-3 en de 0-4 bij Newcastle United – Arsenal, terwijl Rafael van der Vaart de score opende namens Tottenham Hotspur tegen Bolton Wanderers (2-1 winst). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's