Van Persie en Robben krijgen hoge KNVB-onderscheiding

Reacties

Robin van Persie en Arjen Robben gaan nu door het leven als bondsridder. De KNVB gaf de twee oud-internationals de op een na hoogste onderscheiding vanwege hun grote verdiensten voor Oranje.

Van Persie en Robben krijgen hoge KNVB-onderscheiding
© Pro Shots

'Zowel voor Van Persie als voor Robben geldt dat ze gedurende hun hele carrière het Nederlands voetbal op een kenmerkende manier vertegenwoordigd hebben', zei Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB. 'Niet alleen door de prachtige momenten die ze het voetbal gegeven hebben, maar ook door de manier waarop ze - ieder op een eigen wijze - hun stempel op sportieve prestaties hebben weten te drukken. Gedurende een lange periode zijn zij bovendien bepalende spelers voor Oranje geweest, waardoor een hele generatie met hen als voetbalhelden is opgegroeid.'

In Zeist waren verschillende oud-internationals aanwezig, die op hun beurt een plekje kregen op de Oranje Wall of Fame. Door corona was het niet eerder mogelijk om deze lichting zo in het zonnetje te zetten.

Naast Van Persie en Robben was de eer van die eregalerij weggelegd voor Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Nigel de Jong, Gregory van der Wiel, Glenn Loovens, Paul Verhaegh, Romeo Castelen, Urby Emanuelson, Ron Vlaar, Stijn Schaars, Michel Vorm, Daryl Janmaat, Dirk Marcellis, Dwight Tiendalli, Roy Beerens en Davy Pröpper.

De meerderheid van deze internationals is 's avonds aanwezig bij het Nations League-duel met België. Na afloop van deze wedstrijd kan het publiek met name Van Persie, Afellay en De Jong bedanken voor hun bewezen Oranje-diensten. Robben en Huntelaar konden niet ingaan op deze uitnodiging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.