Van Persie beslissend voor Arsenal, Suarez mist geluk

Arsenal staat door een simpele thuisoverwinning steviger op de tweede plaats in de Premier League. Robin van Persie maakte beide doelpunten voor de club uit Londen. Bij Liverpool trof Luis Suarez lat en paal. Zijn nieuwe club liet punten liggen tegen Wigan Athletic (1-1).

Arsenal - Wolverhampton Wanderers 2-0The Wolves wonnen vorige weekeinde nog verrassend van koploper Manchester United. Zaterdag had het tegen Arsenal echter niets in te brengen. Klachten van buikpijn hadden Robin van Persie en Cesc Fabregas, die zich beiden afmelden voor een oefeninterland, niet meer.

Al na een kwartier spelen liet Van Persie de supporters van The Gunners juichen. Een voorzet van Fabregas werd door de Nederlander met een halve omhaal verzilverd (foto).

Doelman Wayne Hennessey zorgde voor een aantal fraaie reddingen, waardoor de score van Arsenal niet verder opliep. Uiteindelijk bracht Van Persie Wolverhampton de nekslag toe. Op gemakkelijke wijze scoorde hij uit een mooi opgezette aanval.

Arsenal verstevigt door het verlies van Manchester City de tweede positie. De achterstand op koploper Manchester United bedraagt vier punten. Wolverhamton deelt de laatste positie op de ranglijst met West Ham United, dat een beter doelsaldo heeft.

Liverpool - Wigan Athletic 1-1Raúl Meireles was vorige week na de uitzege tegen Chelsea (1-0) de gevierde man. Tegen Wigan Athletic zette de Portugees The Reds weer op voorsprong.

Mereiles wist onder het bewind van de vorige coach Roy Hodgson geen enkele keer het net te vinden. Onder het trainerschap van Kenny Dalglish was hij echter al vijf keer doeltreffend. Luis Suarez verdubbelde de score bijna, maar zijn inzet trof hij de paal.

Liverpool zette niet door en kon ook niet voorkomen dat Steve Gohouri Wigan op gelijke hoogte bracht. Een voorzet van Charles N'Zogbia leek aan iedereen voorbij te gaan. Toch kon Gohouri de bal bij de tweede paal binnenschieten. Op Anfield Roald was Luis Suarez wederom bijna beslissend voor Liverpool. Waar de Uruguayaan eerder de paal trof, spatte de bal na een vrije trap uiteen op de lat.

Door de remise blijven The Reds op de zesde positie staan. Ze kunnen zaterdag wel de zevende plaats innemen, als Sunderland van Tottenham Hotspur wint. Die wedstrijd begint om 18.30 uur.

West Bromwich Albion - West Ham United 3-3Het debuut van West Bromwich-coach Roy Hodgson leek voorspoedig af te lopen. Na rust liet zijn nieuwe ploeg de winst liggen. De voormalige Liverpool-coach hield een punt over aan het duel.

Met een 3-0 voorsprong ging de thuisploeg zaterdag de rust in. West Bromwich had slechts een half uur nodig om die stand te bereiken. Al na drie minuten zorgde Graham Dorrans voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Jerome Thomas verdubbelde de score. Winston Reid verschalkte zijn eigen doelman en hielp West Bromwich zo aan de 3-0.

West Ham toonde echter veerkracht en wist na rust ook drie keer te scoren. Nieuweling Demba Ba was twee keer trefzeker voor The Hammers. Carlton Cole nam de derde goal voor zijn rekening.

Overige uitslagenBirmingham City - Stoke City 1-0Blackburn Rovers - Newcastle United 0-0Blackpool - Aston Villa 1-1