Van Peppen: 'Vroeg of laat wordt Roda JC beloond'

Roda JC Kerkrade verloor zijn laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie en kwam al zeven duels niet tot scoren, maar Ard van Peppen blijft strijdbaar.

De reeks nederlagen doet de 31-jarige verdediger het meest pijn. 'Omdat we in veel wedstrijden meer hadden verdiend', legt Van Peppen uit. 'De laatste wedstrijd tegen NEC (0-1 verlies) had ik tijdens de rust dat het gevoel dat we op weg waren naar de overwinning. Maar dan valt die goal van NEC tien minuten voor tijd uit het niets. Aan de andere kant, als je zo'n lange reeks niet wint of scoort, ontbreekt het aan aanvallend vernuft.'

Van Peppen probeert zich vast te klampen aan het spel van de Limburgers. 'Als ik het vergelijk met vorig seizoen, hebben we veel meer de intentie en het vertrouwen om écht te voetballen. Vlekkeloos loopt het allemaal niet, maar er is een vast concept waaraan de ploeg zich kan vasthouden. Alleen staan we aan het eind van de rit steeds met lege handen.'

Zondag wacht het uitduel met Excelsior (aftrap 14.30 uur). Een nieuwe nederlaag is natuurlijk nog niet desastreus. 'Alleen zal dan de kloof met de streep groter worden. Dat zal voor een mentale tik zorgen. Maar zoals ik al zei, zoals Roda JC voetbalt zie ik het wel iedere week ietsjes beter gaan. Dat moet vroeg of laat worden beloond met punten, dus ook goals.'