Van Nistelrooy trefzeker tijdens overwinning Málaga

Mede dankzij het eerste doelpunt van Ruud van Nistelrooy in dienst van Málaga hebben de Andalusiërs thuis gewonnen van Getafe. Júlio Baptista zorgde voor de winnende treffer (3-2).

De Braziliaan, die in het verleden onder contract stond bij onder meer Real Madrid, Arsenal en AS Roma, maakte in blessuretijd op schitterende wijze de winnende treffer. Na goed terugkoppen van de voor Van Nistelrooy ingevallen José Salomón Rondón bezorgde Júlio Baptista zijn ploeg met een omhaal drie punten.

Dat was terecht, aangezien Málaga de hele wedstrijd de enige ploeg was die aanviel. Getafe kwam echter tot twee keer toe op voorsprong. In de 55ste minuut door een geweldige schot van Pedro León, waarna Van Nistelrooy negen minuten later gelijkmaakte, en in de 75ste minuut door Nicolás Ladislao Fedor Flores die de bal via zijn hand in het doel zag belanden.

In de 88ste minuut werkte invaller Enzo Maresca van dichtbij de 2-2 binnen, waarna Júlio Baptista Málaga, waar Joris Mathijsen de hele wedstrijd speelde, de dikverdiende overwinning bezorgde. Foto: VI Images