Van Nistelrooij volgt Schmidt niet op als hoofdtrainer van PSV

Reacties

Ruud van Nistelrooij wordt komend seizoen niet de nieuwe hoofdtrainer van PSV. De coach van de beloftenploeg heeft intern aangegeven dat hij het te vroeg vindt om de stap te zetten.

Van Nistelrooij volgt Schmidt niet op als hoofdtrainer van PSV
© Pro Shots

Roger Schmidt neemt na dit seizoen afscheid van PSV en dus zijn de Eindhovenaren op zoek naar een opvolger. Van Nistelrooij, die bezig is aan zijn eerste jaar als hoofdtrainer van Jong PSV, was daarvoor in beeld. In december had de voormalig topspits nog laten weten dat hij niet na één seizoen al wilde doorschuiven, maar afgelopen vrijdag liet hij de deur toch op een kier staan.

Niet lang na zijn uitspraken voor de camera van ESPN was Van Nistelrooij er voor zichzelf echter wel uit dat hij voorlopig nog even bij Jong PSV wil blijven. 'We hebben een verkennend gesprek gevoerd, zonder dat daar grote aanbiedingen lagen. Maar na de wedstrijd van vrijdag heb ik toch aangegeven dat ik bij mijn traject blijf. Dat heb ik intern duidelijk gecommuniceerd, dus daar kan ik nu ook duidelijk over zijn. Ik ga niet door naar het eerste van PSV', aldus de trainer tegenover ESPN.

In een groot kerstinterview met VI liet Van Nistelrooij ruim een maand geleden weten dat hij wel de ambitie heeft om ooit hoofdtrainer van PSV te worden. De oud-spits voegde daaraan toe 'geen haast' te hebben: 'Ik zie mezelf dit ook nog wel twee jaar doen in de Keuken Kampioen Divisie. Ik moet nog veel leren en ervaren. Ik vind nog steeds heel veel verdieping en heb nog niet de overtuiging dat ik al klaar ben voor het eerste', zei Van Nistelrooij destijds.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.