Van Nistelrooij kijkt uit naar clash in De Kuip: 'Feyenoord nu de beste ploeg'

Reacties

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft nu al zin in de topper van volgende week tegen Feyenoord. Na de overwinning op Go Ahead Eagles sprak de oud-topspits lovend over de huidige koploper in de Eredivisie.

Van Nistelrooij kijkt uit naar clash in De Kuip: 'Feyenoord nu de beste ploeg'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

PSV staat na de thuiszege op Go Ahead derde in de Eredivisie, op drie punten van koploper Feyenoord. De Rotterdammers spelen zondagmiddag in de Grolsch Veste tegen FC Twente. PSV gaat volgende week in De Kuip op bezoek.

'Feyenoord-uit, daar heb je al het hele jaar zin in', erkende Van Nistelrooij zaterdag op de persconferentie na de thuiswedstrijd tegen Go Ahead. 'De Kuip, die grasmat. Het is een geweldig affiche. En Feyenoord is voor mij nu de beste ploeg van Nederland. Hoe ze spelen, hoe constant ze zijn. Ook in Europa. Ze zijn de favoriet voor dit duel. Feyenoord is een schitterende test voor ons.’

© Pro Shots

Fábio Silva
Van Nistelrooij ging ook in op de mogelijke rol van Fábio Silva bij PSV. De Portugese huurling kwam in het duel met Go Ahead in de slotfase binnen de lijnen voor Luuk de Jong. Volgens Van Nistelrooij betekent de komst van Fábio Silva niet dat De Jong een directe concurrent erbij heeft gekregen voor de positie van centrumspits.

'Ze kunnen ook samen spelen. Ik denk dat Fábio Silva ook goed vanaf de linkerkant kan spelen, ook al is hij van nature een echte nummer 9', aldus Van Nistelrooij. 'Ik speel het liefst met buitenspelers en die lijn wil ik ook graag doorzetten. Daarin hebben we ook geïnvesteerd qua veldbezetting. Maar ik sluit ook niets uit als spelers in hun prestaties exploderen. Dan ga je kijken hoe je dat het beste bij elkaar kunt brengen.'

'Dan kan je een nuance aanbrengen. Dat is niet gek. Als je zegt, je komt vanaf de linkerkant naar binnen als valse spits en Xavi Simons trekt meer naar het middenveld. Dan kom je meer uit op twee spitsen en dat vergt geen grote aanpassingen. Maar die keuzes hangen uiteindelijk allemaal af van de spelers en hun vorm', besluit Van Nistelrooij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.