Van Nistelrooij: 'Ik wil trainer worden van PSV 1'

Reacties

Ruud van Nistelrooij heeft als beginnend hoofdcoach al duidelijk voor ogen welk pad hij wil bewandelen als trainer. In een groot interview met VI voor het Kerstnummer steekt de oud-topspits zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Van Nistelrooij: 'Ik wil trainer worden van PSV 1'
© Pro Shots

Van Nistelrooij werkt inmiddels al acht jaar aan zijn trainerscarrière, veelal in de schaduw, met cursussen en door als coach stappen te zetten binnen de jeugdopleiding van PSV. Waar het vanaf nu allemaal toe leidt, weet hij nog niet. Maar één ding is hem al wél duidelijk. 'Ik wil trainer worden van PSV 1', bekent de 45-jarige Brabander. 'Dat is mijn ambitie.'

'Maar ik heb geen haast. Ik zie mezelf dit ook nog wel twee jaar in de Eerste Divisie doen', gaat de trainer van Jong PSV verder. Van Nistelrooij geeft aan nog niet de overtuiging te hebben dat hij al klaar is voor het eerste. Hij is daarmee niet per se dé logische opvolger van Roger Schmidt als de trainer van de A-selectie zijn aflopende contract niet verlengt. In het interview geeft Van Nistelrooij een inkijkje in hoe hij het vak van coach beleeft. Hij blijkt een bezeten trainer, die zich graag laat inspireren door tactici als Marcelo Bielsa en Diego Simeone, terwijl de menselijke touch die zijn oud-trainer Bobby Robson had hem erg aanspreekt.

Van Nistelrooij is er al achter dat het vak van hoofdtrainer beter bij hem past dan het zijn van een profvoetballer, hoe gek dat ook klinkt uit de mond van iemand die 95 keer scoorde in 150 Premier League-optredens. 'Mijn ware karakter past meer bij trainer/coach dan bij dé spits. Als speler zat mijn kwaliteit in doelpunten maken. Dat wilde ik ook. Maar wat daar allemaal bij kwam kijken, stond ver af van wie ik daadwerkelijk ben', onthult Van Nistelrooij.

In het grote interview geeft de topschutter van weleer daar openhartig meer uitleg over. Lees het volledige verhaal met Van Nistelrooij in het speciale Kerstnummer en binnenkort op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.