Van modderpoel naar gloednieuw stadion: Mané helpt geboorteplaats opnieuw

Reacties

Sadio Mané heeft zichzelf deze week opnieuw geliefd gemaakt in zijn geboorteplaats Bambali. De voormalige sterspeler van Liverpool opende een fonkelnieuw stadion, dat hij volgens lokale media zelf heeft gefinancierd.

Van modderpoel naar gloednieuw stadion: Mané helpt geboorteplaats opnieuw
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Mané sprak de aanwezigen woensdag trots toe. 'Ik ben heel blij om hier vandaag te zijn en heet jullie welkom in mijn geboorteplaats Bambali, waar het allemaal is begonnen. Ik sta hier vol trots en vreugde op dit voetbalveld dat voldoet aan de FIFA-standaard. Dit betekent veel voor me.'

Anderhalf jaar geleden speelde Mané nog een galawedstrijd in Bambali in een modderpoel. Nu heeft zijn geboortestad dus ook een volwaardig stadion. Eerder doneerde de 31-jarige aanvaller van Al-Nassr al geld voor de bouw van een ziekenhuis, een benzinestation, een postkantoor en een 4G-antenne.

In totaal heeft Mané al meer dan een half miljoen euro uitgetrokken voor voorzieningen in Bambali, dat zo'n 2.000 inwoners telt. Ook krijgt elk gezin een maandelijkse toelage van zeventig euro. En nu staat er dus ook een stadion. 'Dit veld is voor jullie. Ontwikkel je talent, leef je dromen en overtref jezelf.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.