Van Metallica naar mogelijk mirakel: HSV put hoop uit sterke thuisreeks

Reacties

Hamburger SV staat voor een hels karwei. Om terug te keren in de Bundesliga, moet de gevallen topclub maandag een riante nederlaag uit het heenduel met VfB Stuttgart goedmaken. Toch zorgen de statistieken voor hoop in de Hamburgse harten. 

Van Metallica naar mogelijk mirakel: HSV put hoop uit sterke thuisreeks
© Pro Shots
Hamburger SV
Hamburger SV
1 - 3
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Vorige week vrijdag en zondag zette Metallica de voetbaltempel op zijn kop met hits als 'Nothing Else Matters' en 'Enter Sandman', maandag hopen de spelers van HSV dat opnieuw te doen. Maar dan met doelpunten. Minstens drie heeft de club van Ludovit Reis er nodig om nog kans te maken op een langverwachte rentree op het hoogste niveau. Donderdag sloeg VfB Stuttgart de eerste slag door in de Mercedes-Benz Arena met 3-0 te winnen.

Een kansloze missie, zou je zeggen. Toch kan HSV na vijf jaar alsnog terugkeren in de Bundesliga. Trainer Tim Walter heeft de hoop in ieder geval nog niet opgegeven. Op een gloednieuwe grasmat, aangelegd na het concert van Metallica, heeft HSV een wonder nodig. 'We maken alleen een kans als iedereen honderd procent geeft. Dat was donderdag niet het geval, maar we hebben comeback-kwaliteiten. We gaan vechten tot het einde', beloofde Walter op de persconferentie.

Sterke thuisreeks
De oefenmeester put hoop uit de sterke thuisreeks van HSV, dat uit de laatste tien competitieduels 26 punten haalde. In die reeks maakte de club dertig doelpunten, een gemiddelde van drie goals per wedstrijd. Precies het aantal wat HSV maandag minstens nodig heeft. 'Daarom is het niet onmogelijk. We beginnen op min drie. Stukje bij beetje proberen we in te lopen. De opgave is in ieder geval om het eerste doelpunt te maken en het stadion achter ons te krijgen.'

Maar, stelde Walter, er zit een belangrijk verschil tussen HSV en Stuttgart, dat als zestiende finishte in de Bundesliga. 'Je zag dat zij spelers van andere kwaliteit hebben. Wij zijn inmiddels een normale tweedeklasser. Als je alleen al kijkt naar de marktwaarden van beide teams, dan zie je een groot gat. Dat is niet raar, want wij spelen al vijf jaar in de 2. Bundesliga. Maar we gaan het proberen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.