Van Marwijk neemt VI's Van den Velde op in staf Emiraten

Reacties

Taco van den Velde zal deel uitmaken van de technische staf van Bert van Marwijk, die eerder deze week werd aangesteld als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten.

Van Marwijk neemt VI's Van den Velde op in staf Emiraten

Voor Van den Velde betekent dat tevens een einde aan een dienstverband van 23 jaar bij Voetbal International. Sinds eind 2017 maakte de journalist deel uit van de hoofdredactie.

'Taco is jarenlang een van de toonaangevende gezichten van VI geweest en leverde de afgelopen periode een belangrijke bijdrage in het toekomstbestendig maken van ons mediamerk', zegt VI-hoofdredacteur Peter Wekking. 'Wij betreuren zijn vertrek, maar begrijpen waarom hij kiest voor deze carrièremove en wensen hem daarbij alle succes. We hopen hem en Bert van Marwijk terug te zien op het WK van 2022.'

Eerder werkte Van den Velde al met Van Marwijk samen bij de nationale bonden van Saoedi-Arabië en Australië. Met The Socceroos namen ze deel aan het WK van afgelopen zomer in Rusland.

In principe is het de bedoeling dat Van Marwijk tot en met eind 2022 aanblijft bij de Verenigde Arabische Emiraten, al is dat ook afhankelijk van het verloop van de WK-kwalificatie.

De Verenigde Arabische Emiraten namen tot nu toe pas eenmaal deel aan het WK. In 1990 viel het doek voor het land al in de eerste ronde. Het is nog onduidelijk of er over ruim drie jaar in Qatar 32 of 48 landen deelnemen.

Van Marwijk kijkt donderdag nog toe in de wedstrijd tegen Saoedi-Arabië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.