Van Marwijk met Emiraten hard op weg naar volgende WK-kwalificatieronde

Bert van Marwijk heeft met de Verenigde Arabische Emiraten een belangrijke stap naar de volgende ronde van het kwalificatietoernooi voor het WK 2022 in Qatar gezet. Indonesië werd met ruime cijfers opzij gezet.

Indonesië
Indonesië
0 - 5
Ver. Arab. Emir.

Na 28 minuten was de wedstrijd al in het voordeel van Van Marwijk en consorten beslist. Ali Ahmed Mabkhout en Fabio Lima maakten allebei een goal en beiden herhaalden dat kunstje binnen de tien minuten na rust waardoor na 55 minuten de stand 0-4 in het voordeel van de Verenigde Arabische Emiraten was. Sebastián Tagliabué bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 0-5. Voor Indonesië miste Evan Dimas Darmono een penalty bij een 0-2 stand.

De Verenigde Arabische Emiraten blijft door de eclatante zege op een tweede plek in de groep staan, omdat koploper Vietnam met 1-2 won van Maleisië. Vietnam heeft daardoor zeventien punten en het team van Van Marwijk vijftien punten. De laatste wedstrijd in de groep gaat dinsdag tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Vietnam. De nummer één van de groep plaatst zich sowieso voor de laatste fase van de WK-kwalificatiecyclus. De nummer twee moet afwachten of die tot de vier beste nummers twee behoort. Er gaan vier landen namens Azië naar het WK.