Van Marwijk en Jones lachen het laatst na curieuze flater Sainsbury

Reacties

Het Australië van bondscoach Bert van Marwijk heeft ook de tweede en laatste oefeninterland ter voorbereiding op het WK winnend afgesloten. The Socceroos wonnen nipt van Hongarije: 1-2.

Van Marwijk en Jones lachen het laatst na curieuze flater Sainsbury

Van Marwijk startte met dezelfde elf als in het oefenduel met Tsjechië (4-0 winst). Dat betekende dat Mathew Ryan opnieuw onder de lat stond en niet Feyenoord-keeper Brad Jones. Bij Hongarije ontbrak aanvoerder en voormalig PSV'er Balázs Dzsudzsák. Hij viel afgelopen woensdag geblesseerd uit in de vriendschappelijke interland tegen Wit-Rusland (1-1).

De Hongaren bleken een geduchte tegenstander voor Van Marwijk's equipe. De thuisploeg combineerde er lustig op los en kreeg enkele kansjes. Aan de andere kant had Australië wel meer balbezit, maar volgde er niet veel dreiging uit. De bezoekers kwamen voor rust zelfs nog goed weg toen László Kleinheisler een afvallende bal vol op de schoen nam en daarmee de lat raakte.

In de tweede helft, met Jones ingevallen voor Ryan, kwam Australië weer niet tot veel grote kansen en Hongarije deed goed mee. Toch openden de gasten de score. Doelman Dénes Dibusz had eerder een antwoord op een poging van invaller Jackson Irvine, maar ging daarna in de fout. Daniel Arzani, een andere invaller, schoot na een goede actie vanaf de linkerkant van het strafschopgebied op doel. De bal leek houdbaar voor de keeper, maar hij liet zich verrassen door de stuit: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo leek Australië af te stevenen op de tweede oefenzege op weg naar het WK, maar in de slotfase kwam Hongarije nog op gelijke hoogte. Waar Gulacsi eerder namens Hongarije de fout inging, was het aan de andere kant Trent Sainsbury die een flater sloeg. De voormalig verdediger van PEC Zwolle wilde een voorzet naar Jones koppen, maar richtte helemaal verkeerd, waardoor de bal in het lege doel belandde: 1-1. Uiteindelijk kon Van Marwijk alsnog juichen toen Tamás Kádár de bal in eigen doel werkte.

Op het WK wacht Van Marwijk in Groep C duels met Frankrijk, Denemarken en Peru.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.