Van La Parra zorgt voor slotstuk tegen Bournemouth

Rajiv van La Parra heeft zondag in het duel met AFC Bournemouth voor de kers op de Huddersfield-taart gezorgd: 4-1. Zijn ploeg klimt door de ruime zege in ieder geval voor even uit de degradatiezone in de Premier League.

In een doelpuntrijke eerste helft kwam de thuisploeg al vroeg op voorsprong. Alex Pritchard werkte van dichtbij binnen na een goede pass van Steve Mounié. Laatstgenoemde werd Man van de Wedstrijd door in de 27ste minuut de tweede goal te maken en in de tweede helft nog een keer te scoren. Beide goals waren op aangeven van Aaron Mooy. Tussendoor deed Junior Stanislas nog wat terug namens Bournemouth.

Het slotstuk van de wedstrijd, waar Terence Kongolo in de tweede helft inviel bij Huddersfield, was voor Van La Parra. De buitenspeler mocht in de blessuretijd een penalty binnenschieten en deed dat overtuigend. Het was zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Huddersfield pakte zo drie belangrijke punten in het spannende rechterrijtje van de Premier League en is van de degradatieplekken af; zestiende. Bournemouth, met Nathan Aké negentig minuten op het veld, heeft vier punten meer en is tiende.