Van kanker herstelde Taylor krijgt ultieme beloning van Solskjaer

Reacties

Max Taylor beleeft een zeer bijzondere week. De negentienjarige verdediger is door manager Ole Gunnar Solskjaer opgenomen in de wedstrijdselectie van Manchester United voor het Europa League-duel met Astana. Zo schijnt eindelijk weer de zon voor Taylor, die een zeer moeilijke tijd achter de rug heeft.

Van kanker herstelde Taylor krijgt ultieme beloning van Solskjaer
© Pro Shots

Vorig jaar werd er bij Taylor namelijk teelbalkanker geconstateerd. In eerste instantie leek de ziekte zich in een beginstadium te bevinden, maar een ct-scan wees uit dat er uitzaaiingen waren in zijn buik, lymfeklieren en longen. De voetbalcarrière van Taylor leek voorbij voordat deze goed en wel begonnen was, maar na een operatie en zeer zware behandelingen met chemotherapie is het talent inmiddels genezen verklaard.

Taylor traint alweer enige tijd mee met het eerste elftal van Manchester United en heeft een dusdanig goede indruk gemaakt, dat Solskjaer hem heeft opgenomen in de wedstrijdselectie. Zo lonkt slechts enkele maanden nadat zijn carrière ten einde leek een debuut in het eerste elftal. 'Het is een fantastisch verhaal en het is geweldig om hem weer bezig te zien op het veld', vertelde Solskjaer woensdag tijdens een persconferentie.

Solskjaer maakte de lijdensweg van de talentvolle verdediger van dichtbij mee. 'Ik heb Max vlak na mijn aanstelling als manager bij United ontmoet en heb zijn lange, zware weg naar fitheid op de voet gevolgd. De manier waarop hij elke dag weer alles gaf, is iets wat zijn mentaliteit perfect weergeeft. Hij heeft iets meegemaakt dat je niemand gunt, maar hij heeft de strijd gewonnen.'

'Max inspireert alle spelers', vervolgt de Noorse trainer vol bewondering. 'Hij staat weer zonder angst op het veld. Voetbal is voor hem geen bron van angst meer, hij heeft een heel andere angst gehad in zijn leven. Hij geniet nu meer dan ooit van het voetbal en ik hoop dat hij een mooie carrière krijgt. Dit is een kans voor ons om hem een extra zetje in de goede richting te geven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.