Van Hooijdonk kraakt dissonanten bij Feyenoord tegen Roma

Reacties

Pierre van Hooijdonk vindt dat de buitenspelers van Feyenoord uit de toon vielen in de eerste helft van het Europa League-duel met AS Roma. De oud-spits van de Rotterdammers was wel te spreken over het veldspel van de thuisploeg.

Van Hooijdonk kraakt dissonanten bij Feyenoord tegen Roma
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
AS Roma
AS Roma

De eerste helft van de kraker in De Kuip eindigde met een gemiste strafschop van Lorenzo Pellegrini. 'Dat was ook wel een dingetje geweest, want dat zou totaal tegen de verhouding in zijn', zegt Van Hooijdonk in zijn rol als analyticus bij ESPN.

'De openingsfase van Feyenoord vond ik heel erg goed. Vooral het eerste kwartier, daarna zakte het wel wat weg. Ik vond Feyenoord wat dominanter dan Roma. We weten: Roma maakt zich daar ook niet druk om. Maar Arne Slot heeft vooraf gezegd dat de backs en de buitenspelers cruciaal zouden zijn vandaag. Alles ging best aardig, tot Jahanbakhsh of Idrissi de bal had. Die hebben echt een hoop verkloot, noem ik het eventjes oneerbiedig. Als die wel goed waren, was je veel gevaarlijker geweest', aldus Van Hooijdonk.

Karim El Ahmadi was het daarmee eens: 'Elke keer als zij de bal krijgen, doen ze er gewoon veel te weinig mee. Soms moet je ook gewoon die vroege voorzet geven om aan kansen te komen', vulde de middenvelder aan.

De wedstrijd is nog bezig: volg het in de VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.