Van Hanegem schittert in satirisch VAR-item, 'Guardiola heeft niets van Van Gaal geleerd'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Hanegem schittert in satirisch VAR-item, 'Guardiola heeft niets van Van Gaal geleerd'

John de Wolf, Sonny Silooy, Willem van Hanegem en scheidsrechter Dick Jol spelen de hoofdrol in een ludiek item over de VAR in het satirische televisieprogramma Makkelijk Scoren van de VPRO. In het item 'Totaal Andere Tijden Sport' geeft het viertal hun mening over een zogenaamde voorloper van de VAR: de 'Dick'. Hoe een overtreding van John de Wolf op Sonny Silooy op de videoband werd overgeschreven door Jurassic Park.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Een opvallend moment bij de wedstrijd tussen Legia Warschau en Cracovia Kraków. William Remy, speler van Legia Warschau, kreeg bij een 2-0 stand zijn tweede gele en dus rode kaart. Terwijl hij op weg was naar de kleedkamer werd hij echter teruggeroepen door de arbiter, die Remy liet weten dat zijn gele kaart werd teruggetrokken na het bekijken van de beelden. Remy dacht verder te mogen en rende terug het veld in, maar helaas. Zijn tweede gele kaart werd vervangen door een directe rode. Remy mocht alsnog gaan douchen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schalke 04 gaat dit seizoen niet voor de fair-playprijs. De nummer vijftien van de Bundesliga verzamelde dit seizoen liefst 47 gele kaarten en zaterdag kreeg Suat Serdar ook alweer de vierde rode kaart namens de formatie uit Gelsenkirchen. Coach Domenico Tedesco ziet zijn ploeg dan ook terug op de laatste plek in het Duitse fair-playklassement.

• Er is niets mooiers dan juichen als je favoriete club een doelpunt maakt. Al is dat uiteraard altijd op eigen risico...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik denk niet dat Guardiola iets van Van Gaal heeft geleerd'
Sonny Anderson denkt niet dat Pep Guardiola iets van zijn kwaliteiten als coach te danken heeft aan Louis van Gaal. Sterker nog, volgens de Braziliaan leerde Van Gaal het 'Barcelona-spel' van Guardiola. 'Guardiola had als speler alles in zich om een topcoach te worden. Van Gaal gaf instructies, maar het was Guardiola die het team volgens de Barcelona-manier liet spelen. Guardiola leerde Van Gaal hoe Barcelona moest spelen', zegt Anderson, die tussen 1997 en 1999 bij Barça speelde, tegen Goal.

• Het Champions League-duel Liverpool – Bayern München van dinsdag werpt zijn schaduw vooruit. De Beierse grootmacht loopt op Instagram al met een briljante knipoog vooruit op het bezoek aan Liverpool, de stad van The Beatles.

• We blijven nog even bij de kraker op Anfield. Virgil van Dijk is door een schorsing veroordeeld tot de rol van toeschouwer. Volgens Liverpool-doelman Allisson kunnen The Reds de absentie van de Nederlander opvangen. Door de nodige blessures heeft hij al genoeg spelers voor zich gehad. 'Alle verdedigers hebben gespeeld. Dus als de ene eruit gaat en de andere erin komt, dan voelen we dat gemis niet. We zijn allemaal aan elkaar gewend.'

Georginio Wijnaldum is dinsdag wel inzetbaar bij Liverpool. De Oranje-international is een van de vaste waardes van manager Jürgen Klopp. Toch was hun eerste ontmoeting niet er één die direct lekker van de grond kwam. 'Ik was in zijn huis in de buurt van Liverpool. Ik herinner me dat hij een grote hond had en ik daar bang voor was. Hij heeft hem toen in een andere kamer gezet', aldus Wijnaldum tegen Bild.

'Ik belandde in een zwart gat. Mentaal was het zwaar. Ik ben door een heel donkere periode gegaan.'
 • De zware knieblessure in het najaar van 2015 bracht Tim Krul van zijn stuk. De doelman, wiens heldenrol op het WK van 2014 nog helder op het netvlies staat, zocht en vond uiteindelijk de juiste richting. In het doel van Norwich City is hij naar eigen zeggen beter dan ooit. (AD)

• Soms zijn beelden flink vertekenend. Of was dat handje daadwerkelijk van Frank Lampard?

'Ik ben blij dat ik de pijn heb gehad. Het is vreemd maar ik ben blij dat ik er zo lang uit heb gelegen. Ik ben weer hongerig.'
Adil Rami had na het WK met Frankrijk een burn-out, erkent de 33-jarige verdediger in gesprek met Canal +. Door een gebrek aan vakantie kon hij zijn hoofd niet leegmaken. 'Zelfs de geur van gras rook ik niet meer.' Overigens willen de betrokken partijen bevestigen noch ontkennen dat de levensmetgezel van Rami, Pamela Anderson, een aandeel had in de klachten.

• Over Pamela Anderson of Baywatch gesproken. Is zij de inspiratiebron voor deze actie van Internazionale-trainer Luciano Spalletti?

• Vandaag viert Sjaak Polak zijn 43ste verjaardag. Inmiddels is hij trainer bij het Noordwijkse SJC. Vroeger zorgde hij na afloop van wedstrijden voor hilarische commentaren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.