Van Hanegem juicht openlijke kritiek van Koeman op Brobbey juist toe

Reacties

Willem van Hanegem heeft geen enkel probleem met de openlijke kritiek die bondscoach Ronald Koeman afgelopen week uitte op Brian Brobbey. De 79-jarige oud-international vindt dat de Ajax-spits er juist zijn voordeel mee moet doen.

Van Hanegem juicht openlijke kritiek van Koeman op Brobbey juist toe
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
2 - 2
Ajax
Ajax

Koeman zei vorige week bij Rondo dat hij zich had verbaasd over de zwakke balaannames en afwerking van Brobbey op de trainingen bij het Nederlands elftal. Hoewel de 21-jarige aanvaller zelf wel met die kritiek kon leven, gingen er stemmen op dat de bondscoach zijn kritiek intern had moeten houden. Van Hanegem is het daar niet mee eens.

'Brobbey kreeg laatst kritiek van Marco van Basten en volgens mij is dat het beste dat hem kan overkomen. Een van de allerbeste spitsen die naar zijn spel kijkt, dat is toch een zegen? Daarna zei Ronald Koeman er ook iets over. Eerlijk en oprecht, maar niet met meel in zijn mond. Daar houd ik van', schrijft De Kromme in zijn column in het AD.

'Dan struikelen er weer allemaal huilebalken over elkaar heen, die vinden dat Koeman dat allemaal niet hardop mag zeggen. Maar dat slaat nergens op', stelt Van Hanegem. 'Brobbey wordt alleen beter als hij de waarheid hoort en dat mag ook best in het openbaar. Daar wordt hij namelijk een grote jongen van en volgens mij ligt hij er zelf ook niet wakker van.'

Dit gaat er fout bij de tegentreffers van Ajax

Van Hanegem zag Brobbey zondag tegen Almere City FC (2-2) best een aardige wedstrijd spelen, maar was wel kritisch op de rol van de enkelvoudig international bij de gelijkmaker. Na balverlies van Brobbey kreeg Ajax uiteindelijk een penalty tegen door een overtreding van Benjamin Tahirovic. Dat balverlies was volgens De Kromme volledig onnodig.

'Als Brobbey de bal weet vast te houden, is de buit binnen', blikt Van Hanegem terug op de situatie voorafgaand aan de gelijkmaker. 'Daar op dat moment balverlies lijden, dat kon niet. Van Basten en Koeman zullen het ook hebben gezien en ik hoop dat ze het hardop blijven zeggen, want met dat gefluister en onnodige schouderklopjes haalt niemand de top.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.