Van Halst voorgedragen als 'voetbalcommissaris' bij Ajax

Reacties

De raad van commissarissen (rvc) van Ajax heeft Jan van Halst voorgedragen als nieuwe 'voetbalcommissaris'. Dat meldt de kersverse bekerfinalist donderdag. De duur van zijn lidmaatschap is drieënhalf jaar, tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in november 2026 plaatsvindt.

Van Halst voorgedragen als 'voetbalcommissaris' bij Ajax
© Pro Shots

Die aandeelhouders komen ook eerder al bij elkaar: op 26 mei 2023 treffen ze elkaar in de Johan Cruijff Arena voor een buitengewone algemene vergadering, met de voordracht van Jan van Halst als agendapunt. Op die vergadering, dat is nu al bekend, treedt commissaris Peter Mensing af. Mensing werd in 2019 herbenoemd en heeft vorig jaar zijn vertrekmoment al bepaald op het moment dat er een 'voetbalcommissaris' benoemd wordt.

Als de formaliteiten op 26 mei tot een goed einde komen, is Van Halst het nieuwste lid van de rvc van de landskampioen. Van Halst, die bij Ajax speelde en bestuurlijke ervaring opdeed bij FC Twente, wordt dan het vijfde lid van dit orgaan. Momenteel zetelen Pier Eringa (voorzitter), Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen in de rvc, en dus de binnenkort aftredende Mensing. Adrie Koster is momenteel voetbaltechnisch adviseur van die rvc, de Zeeuw legt die taak neer als Van Halst straks daadwerkelijk benoemd is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.