Van Ginkel nadert zijn rentree: 'Het begint weer te kriebelen'

Reacties

De rentree van Marco van Ginkel bij PSV komt steeds dichterbij. De 28-jarige middenvelder geeft in gesprek met ESPN een update over zijn fitheid.

Van Ginkel nadert zijn rentree: 'Het begint weer te kriebelen'
© Pro Shots

Op 6 mei 2018 speelde Van Ginkel zijn laatste officiële wedstrijd. Sindsdien werd hij geteisterd door knieblessures. Begin oktober maakte hij voor de vierde keer op huurbasis de overstap van Chelsea naar PSV en in Eindhoven zette hij de afgelopen weken vervolgens nieuwe stappen in zijn revalidatie.

'De laatste twee weken doe ik veelal alles mee, dat is een goed teken. Het gaat goed met mijn knie. Ik doe alles mee, ook twee keer trainen op een dag, dat was natuurlijk een poosje geleden. Het gaat de goede kant op', vertelt de achtvoudig Oranje-international, die nog geen datum wil prikken voor zijn rentree op het hoogste niveau.

'Ik voel me fit en ik ben scherp. Dan wil je altijd meer hè, we zullen zien. Er is veel gebeurd. Als ik dan nu weer zo dichtbij ben, dan begint het wel te kriebelen', zegt Van Ginkel, die ondanks alle misère altijd is blijven vechten voor een terugkeer.

'Je bent veel bezig met die blessure. Het is niet dat het zomaar over is, je houdt er altijd wel rekening mee, je moet goed voor je lichaam zorgen, daar ben je wel dagelijks mee bezig. Het vuurtje is altijd blijven branden. Als je dan nu zo dichtbij bent, dan heb je niet alles voor niets gedaan', zegt hij.

'Er zijn nog een hoop wedstrijden te gaan. Als ik zo doorga, kan ik zeker nog een mooie bijdrage leveren aan PSV. Ik denk dat we een heel goed jong, kwalitatief goed team hebben. Je merkt wel dat er een bepaalde sfeer is dat we ook wel echt dingen kunnen gaan winnen', aldus Van Ginkel.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.