Van Gelder stapt na veertig jaar NOS over naar Sport1

Reacties

Jack van Gelder is vanaf 15 september te zien bij betaalzender Sport1. De 64-jarige presentator is onder meer de gastheer bij de uitzendingen rondom de Champions League en de EK-kwalificatiewedstrijden.

Van Gelder stapt na veertig jaar NOS over naar Sport1

Van Gelder was sinds 1975 in dienst bij de NOS, waar hij zowel voor de radio als voor de televisie actief was. Op 11 november 2011 deed Van Gelder bij de wedstrijd tussen Nederland en Zwitserland voor de 250ste keer verslag van een interland van Oranje voor Langs de Lijn.

'Ik heb heel lang nagedacht over deze overgang. Ik zie in Sport1 een enorme uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken. Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar. Mooi dat dat zo kan. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega's en nieuwe mogelijkheden. Spannend, maar heel leuk', aldus Van Gelder.

Ook de nieuwe werkgever van Van Gelder is zeer te spreken over de komst van de ervaren presentator. 'Ik denk dat ik aan niemand hoef uit te leggen dat we bij Sport1 bijzonder blij zijn met de komst van Jack van Gelder als presentator. De Olympische Spelen, een WK of EK-toernooi, Jack heeft het allemaal gepresenteerd', laat directeur Will Moerer weten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.