Van Gelder: 'Gek dat je Kees Jansma of mij nooit bij de NOS ziet'

Reacties

Jack van Gelder (73) kijkt ervan op dat de NOS geen beroep doet op zijn diensten of die van bijvoorbeeld Kees Jansma. De voormalig commentator denkt dat het ervaren tweetal tijdens het EK van toegevoegde waarde had kunnen zijn op de NPO.

Van Gelder: 'Gek dat je Kees Jansma of mij nooit bij de NOS ziet'
© Pro Shots

'Ik vind het gek dat je Kees Jansma of mij nooit bij de NOS ziet. We hebben toch bijna vijftig jaar verslag gedaan van EK’s en WK’s en ik denk dat de kijker dat leuk zou vinden', stelt Van Gelder. 'Nu zie ik soms mensen aan tafel zitten die nota bene zelf zeggen dat ze geen verstand van voetbal hebben.'

Van Gelder zit niet per se op een uitnodiging te wachten, maar vindt het wel opvallend. 'Het NOS-bloed zit voor altijd in me, maar na het overlijden van Johan Cruijff ben ik er nooit meer geweest. Toen werd ik razendsnel opgetrommeld. Maar goed, zo gaat dat dan. Het is ook niet erg', aldus de voormalig verslaggever, die in aanloop naar EK-wedstrijden nog weleens naar Studio Fussball kijkt.

De laatste jaren is hij zelf als tafelgast actief bij Studio De Oranjezomer. 'Hélène Hendriks doet dat echt fantastisch. Voor de uitzending hebben we amper contact. Ik rook een sigaartje op een plek waar het nog nét mag en dan beginnen we gewoon. Dat is ideaal. Ik ben voor de winter ook gepolst. Zoals het nu gaat, denk ik: Waarom niet?', aldus Van Gelder, die na het EK ook weer 25 uitzendingen te zien zal zijn in de zomerse editie van talkshow op SBS.

Wie Oranje zegt, zegt Jack van Gelder (73). De commentator over zijn emotionele moment op tv, Oranje-koorts en zijn grote liefde: de NOS.  Lees hier zijn volledige verhaal! 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.