Van Gastel nog niet de wonderdokter voor NAC

NAC Breda heeft niet gewonnen in de eerste wedstrijd onder trainer Jean-Paul van Gastel. De Brabanders kwamen in de Keuken Kampioen Divisie wel terug van een achterstand in Stadion Galgenwaard, waar werd gespeeld tegen Jong FC Utrecht vanwege de slechte staat van het veld op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht
1 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Met Van Gastel legde NAC de zo gewenste trainer vast die het moest laten zien na het ontslag van Peter Hyballa. De Brabanders troffen echter een gemotiveerd Jong FC Utrecht, waar talenten als Adrian Blake, Silas Andersen en met name Emil Rohd Schlichting gretig oogden. De geplaagde ploeg uit Breda kwam dan ook op achterstand. Rohd Schlichting legde diverse NAC-verdedigers in de luren en bood Sil van der Wegen een niet te missen kans: 1-0.

NAC kon er niet bijzonder veel tegenover stellen, maar kwam in de tweede helft toch op gelijke hoogte. Na een voorzet van Dominik Janosek werkte Jong Utrecht-verdediger Wessel Kooy de bal achter zijn eigen doelman. NAC ging op zoek naar meer en de eerste overwinning in een maand tijd, maar het bleef bij een gelijkspel. Daarmee stijgt NAC een plaatsje, naar de nog steeds teleurstellende zestiende plek.

Voor zijn debuut als hoofdtrainer in het betaald voetbal spraken we met Giovanni van Bronckhorst en Karim El Ahmadi over Van Gastel.

MVV Maastricht
0 - 1
FC Eindhoven

NAC nam die plek over van MVV Maastricht, dat dapper voor de dag kwam tegen subtopper FC Eindhoven. Al in de twaalfde minuut kwam de thuisclub met tien man te staan na een rode kaart voor keeper Romain Matthys, die de doorgebroken Collin Seedorf neerlegde. Ondanks de ondertalsituatie werd MVV enkele keren gevaarlijk, maar het was Eindhoven dat in de tweede helft toesloeg uit de rebound. David Garden maakte zijn eerste goal in het profvoetbal.