Van Gaal zorgt met kwintet voor nóg meer debutanten

Liefst vijf internationals kunnen vrijdagmiddag hun debuut maken voor Oranje in de oefeninterland op bezoek bij Indonesië. Met het kwintet internationals in spe kan het debutantenbal onder bondscoach Louis van Gaal een vervolg krijgen.

Van Gaal zorgt met kwintet voor nóg meer debutanten

In zijn eerste periode als bondscoach - tussen 2000 en 2001 slaagde Van Gaal er met Oranje niet in om plaatsing voor het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan af te dwingen - mochten liefst veertien spelers voor het eerst aantreden in Oranje.

Bij aanvang van zijn tweede tijdperk liet Van Gaal direct Ricardo van Rhijn, Stefan de Vrij, Nick Viergever, Bruno Martins Indi en Adam Maher debuteren. Zij kregen nog navolging van acht anderen.

Vrijdagmiddag in Jakarta kunnen Miquel Nelom (Feyenoord), Jasper Cillessen (Ajax), Dwight Tiendalli (Swansea City), Lerin Duarte (Heracles Almelo) en Jens Toornstra (FC Utrecht) hun eerste cap in de wacht slepen.

Als zij alle vijf in actie komen loopt het aantal debutanten onder Van Gaal op naar liefst 32. De vijf zouden de 731ste tot en met de 735ste international in de geschiedenis van Oranje zijn. (Tim Tempelaars)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen