Van Gaal zoent Dumfries tijdens persconferentie: 'Zodat iedereen het ziet'

Reacties

Louis van Gaal prijst zich gelukkig met Denzel Dumfries. De uitblinker in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten kreeg op de persconferentie een zoen van zijn bondscoach.

Van Gaal zoent Dumfries tijdens persconferentie: 'Zodat iedereen het ziet'
© Vandaag Inside
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Van Gaal kreeg de vraag of hij trots was op Dumfries. 'Ik heb hem gisteren of eergisteren een heel dikke zoen gegeven. En ik ga er nog één geven, zodat iedereen het ziet', zei Van Gaal, die de daad bij het woord voegde. 'Dankuwel', reageerde de lachende Dumfries, die even daarvoor beaamde inderdaad ook al 'een heel dikke zoen' gehad te hebben.

In de studio van de NOS werd de zoen ook getoond. Voormalig bondscoach Guus Hiddink noemde het moment 'heel lief' en 'heel vermakelijk'. Rafael van der Vaart grapte: 'Dan scoor ik liever niet, hoor. Nee, het is wel leuk.'

Dumfries was goed voor een doelpunt en twee assists tegen de VS. Hij is daarmee de derde speler van Oranje die ooit direct betrokken was bij drie doelpunten in een WK-wedstrijd van Oranje, na Rob Rensenbrink (twee keer in 1978) en Johan Cruijff (in 1974).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Verenigde Staten
Meer over Verenigde Staten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.