Van Gaal zelfvoldaan: 'Ik win altijd van Liverpool'

Louis van Gaal deelde na de 3-1 zege van Manchester United op Liverpool een sneer uit aan de aartsrivaal. Ook verdedigde hij het bekritiseerde spel van zijn ploeg.

United - Liverpool was in de eerste helft bepaald geen aantrekkelijk duel. Beide doelmannen hoefden geen redding te verrichten. 'Maar voor een aantrekkelijke wedstrijd heb je twee clubs nodig die willen voetballen' aldus Van Gaal. 'Wij hadden voor rust de volledige controle, maar we creëerden inderdaad weinig. Daarom heb ik Memphis Depay in de rust ook vervangen. We hadden een betere eindpass nodig.'

'Ik vind Liverpool een fantastische club. Want altijd als ik tegen Liverpool speel win ik', vervolgde Van Gaal zelfvoldaan.

Van Gaal kon tegen Liverpool niet beschikken over Wayne Rooney, die met een lichte blessure verstek liet gaan. Waarschijnlijk ontbreekt de spits dinsdag ook op bezoek bij PSV in de Champions League. 'Ik denk niet dat hij die wedstrijd haalt, want ik wil geen risico met hem nemen. Maar je weet het nooit.'

Met Anthony Martial heeft Van Gaal de beschikking over een prima alternatief voor Rooney, want de topaankoop luisterde zijn debuut tegen Liverpool op met het derde doelpunt van United. 'Hij had niet meer kunnen wensen', zei Van Gaal. 'Het is mooi voor hem dat hij tijdens zijn debuut gescoord heeft. Dit is een goed voorteken.'

Blind
Daley Blind was van grote waarde tegen Liverpool, want hij verzorgde het eerste doelpunt na een vrije trap. Een ingestudeerde variant, bevestigde hij. 'We hebben er veel op getraind. Mooi dat hij erin ging. Ik ben daarnaast blij voor Anthony Martial. Hij is nieuw bij de club, dus het is mooi dat hij gelijk een mooie goal gemaakt heeft.'