Van Gaal verklaart waarom hij in de rust Klaassen en De Roon slachtofferde

Reacties

Davy Klaassen en Marten de Roon werden al na de eerste helft van de achtste finale tegen de Verenigde Staten gewisseld vanwege het vele onnodige balverlies. Louis van Gaal heeft na afloop uitleg gegeven over zijn ingrepen.

Van Gaal verklaart waarom hij in de rust Klaassen en De Roon slachtofferde
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Van Gaal greep halverwege in met een dubbele wissel. Klaassen en De Roon keerden in de tweede helft niet terug binnen de lijnen en werden vervangen door Steven Bergwijn en Teun Koopmeiners. Van Gaal kwam terug op die wissels in zijn analyse bij de NOS. 'We kunnen nog véél beter. We hebben veel balverlies geleden in de eerste helft, onnodig balverlies. Dan hoop je op beter met twee andere spelers. Het ging ook beter, maar het moet nog veel beter', vertelde de bondscoach.

Door het inbrengen van Steven Bergwijn ging Cody Gakpo op een andere positie spelen. Van Gaal vond het de PSV'er ook uitstekend doen als nummer 10 en legde uit dat hij Gakpo vlak voor het einde naar de kant had gehaald om hem nog wat te sparen op weg naar de kwartfinale. Met Memphis Depay had hij in de 83ste minuut al hetzelfde gedaan. 'Als je drie goals hebt gemaakt, kan dat', zei hij over het sparen.

Simons
Van Gaal koos in de slotfase voor Xavi Simons als vervanger van Memphis Depay en liet de negentienjarige aanvallende middenvelder zo debuteren. Vond hij dat niet riskant? 'Volgens mij kwam hij erin toen wij de 3-1 maakten', pareerde hij die vraag. Van Gaal veegde vervolgens de suggestie van tafel dat Simons mogelijk niet gewend was aan dergelijke spanning: 'Heeft hij bij PSV dan geen spanning? Dit was een ander soort moment (dan in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar, red.), maar het is niet zo dat die druk er toen niet zou zijn geweest op hem. Ik wilde Memphis ook gewoon sparen, dat hij niet tot het einde van zijn krachten ging.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Verenigde Staten
Meer over Verenigde Staten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.