Van Gaal: 'Truus heeft me geleerd dat ik in het openbaar best vaker mag lachen'

Reacties

Louis van Gaal is in gesprek met het AD ingegaan op zijn imago. De 68-jarige toptrainer verklapt dat zijn vrouw hem daar wel eens in corrigeert.

Van Gaal: 'Truus heeft me geleerd dat ik in het openbaar best vaker mag lachen'
© Pro Shots

Naar aanleiding van zijn nieuwe biografie LVG blikt Van Gaal nog eens terug op de beeldvorming rond zijn karakter. 'Ik deins er nooit voor terug mijn emoties te laten zien. Zoals bekend schaam ik me ook niet als ik kwaad word op iemand', aldus de voormalig bondscoach, die een ietwat streng imago heeft.

'Dat heeft niets te maken met de persoon Louis van Gaal. Weet je wat het is? Ik speel geen rollen. Ik toon blijdschap als ik blij ben. Ik ben verdrietig als ik verdrietig ben. Als ik boos ben of verveeld, dan laat ik dat ook zien. Truus probeert mij zo nu en dan te corrigeren. Zij heeft mij geleerd dat ik in het openbaar best vaker mag lachen', vertelt Van Gaal.

'Soms vindt ze dat ik wat minder openhartig had kunnen zijn. Maar ze weet ook: zo zit hij nu eenmaal in elkaar. Ik hecht aan authenticiteit. Dat is in de voetbalwereld niet per se vanzelfsprekend. Maar ik had het nooit zo lang volgehouden als ik niet mezelf had kunnen zijn.'

Van Gaal is inmiddels alweer bijna vier jaar weg bij Manchester United, maar van een definitief pensioen wil hij nog altijd niet spreken. 'Dat zou ik zo niet willen noemen; in de wereld van het voetbal is de werkelijkheid nogal onberekenbaar. Maar ik moet zeggen dat het me goed bevalt zonder club. En mijn vrouw Truus is ook niet ontevreden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.