Van Gaal tikt overheid op de vingers vanwege 'schandalige' bezuiniging

Reacties

Louis van Gaal was vrijdag aanwezig bij de opening van de landelijke schoolvoetbalfinale in Zeist. Daar gaf de bondscoach ook zijn mening over het aantal gymnastiek-uren van basisschoolleerlingen.

Van Gaal tikt overheid op de vingers vanwege 'schandalige' bezuiniging
© Pro Shots

Van Gaal bleek ook bij de jeugd populair. In Zeist ging hij op de foto en deelde hij een boks uit aan de jonge voetballers. Zij mochten hem ook vragen stellen. Eén van hen trok de stoute schoenen aan: 'Wat vindt u ervan dat kinderen op de basisschool soms maar twee keer per week gymmen of zelfs minder? En zou u een oproep aan de regering kunnen doen om dit op te schroeven?', zo is te zien op beelden van de NOS.

Het leverde een grote glimlach op bij Van Gaal. 'Jij bent een hele slimme jongen', zei de bondscoach met een grijns. 'Want jij denkt dat ik veel meer bereik met al die camera’s die hier zijn!', aldus Van Gaal, die vervolgens wel serieus antwoord gaf op de vraag.

'Ik vind het schandalig zelfs. Want als jij beweegt, gymnastiek doet of sport bedrijft, is dat heel goed voor de gezondheid van het lichaam. Als je daarop bezuinigt, weet je niet waar je over praat. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je in je kinderjaren aan bewegen doet. En ook aan sport doet. Want dan ga je ook later langer door', legde Van Gaal uit.

'Daarom vind ik het niet zo slim van onze regering of overheid dat zij gymnastiek bekorten op het aantal uren. Ik had drie uren, maar ik was van een oudere generatie. Maar ik vind dat het minimaal iedere dag een half uur zou moeten zijn, dat zou nog beter zijn', aldus de bondscoach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.